Print denne siden som PDF

Send denne siden via e-post

Legg til denne siden i Favoritter

Del OSO Hotwater på Twitter

Del OSO Hotwater på Facebook

Del denne siden med andre

Miljø

Det aktive, målrettede miljøvernengasjementet i OSO startet i 1956 med Reidar Braathen jr. som overtok livsverket etter sin far. Bedriften flyttet i 1964 fra Akerselva i Oslo etter 32 år, og etablerte ny fabrikk ved Drammenselven nær Hokksund.  Bedriften ble bygget på Helse, Miljø og Sikkerhet som grunnlag.

Med et brennende ønske om å forene industri og miljøvern, startet Reidar Braathen jr. arbeidet med å gjøre OSO til en av Norges aller første miljøbedrifter i 1956. Alle investeringsbeslutninger skulle resultere i mindre ressursforbruk og forbedrede produkter,

 

uten miljøskadelige utslipp av noe slag. Listen over resultater gjennom mer enn 40 år er lang, og blant de viktigste tiltakene finner vi Europas første ”Resirc-system” for utrangerte beredere av alle typer, etablering av OSO miljøfond med 5 mill. NOK i kapital, innføringen av skumisolerte beredere i Norge (sparte mer enn 250 mill. kWh over 6 år) og et aktivt arbeid med å forbedre bedriftens Co2 regnskap.

For den målrettede innsatsen har OSO mottatt en rekke miljøpriser og anerkjennelser, herunder den

 

nasjonale hedersprisen ”Glassbjørnen” for unik miljøinnsats gjennom 30 år (2005), ”SCANVAC prisen” som Beste Miljøbedrift i Skandinavia (1995) og ”Beste miljø og Enøk produkt” for innføring av skumisolerte beredere. (2004) OSOs beredere er i dag i særklasse med en gjennomsnittlig levetid på 25 år.

Sikkerhet