Languages:

OSO > Artikler

90 000 liter vann og tidspress på Austevoll laksepakkeri

Når mengden laks som skal slaktes og pakkes på Austevoll laksepakkeri skal økes fra 150 til 240 tonn hvert skift stilles det strenge krav til de tekniske installasjonene. Anders O. Grevestad leverte sprinkler, varme, kjøling og trykkluft til dette prosjektet. “Her er det snakk om veldig store volumer som krever mye skreddersøm”, forteller prosjektleder Roy Cato Jørgense.

6 x 15 000 liter industriberedere fra OSO Hotwater
6 x 15 000 liter industriberedere fra OSO Hotwater

Laksepakkeriet skal utvides med hele 4.900 kvadratmeter, og nybygget er planlagt ferdigstilt i april 2023. Her skal det være plass til nytt kjølelager, kasselager, nye garderober og ny kantine. I tillegg skal det opprinnelige anlegget oppgraderes.

Tevas har stått for prosjektering, og Anders O. Grevestad (AOG) har vært involvert i dette prosjektet siden oppstart i fjor. Oppdraget gikk opprinnelig ut på å levere sprinkling til det nye bygget, mens en annen bedrift hadde ansvar for kjøling, varme og trykkluft.

 𝐊𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐤𝐬𝐞 𝐥ø𝐬𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐢 𝐬𝐭𝐨𝐫 𝐬𝐤𝐚𝐥𝐚

Midtveis i prosjektet ble AOG bedt om å overta også denne delen av prosjektet og det er her Roy Cato Jørgen er prosjektleder. Han har med seg Gunnar Aalen som anleggsleder, Per Tore Hanstveit som BAS, i tillegg til 15 fagarbeidere.

“Dette er på mange måter et annerledes prosjekt. Først og fremst på grunn av de de store produksjonslinjene og enorme tankene som skal på plass, men også fordi vi kom såpass sent inn at det har vært mye å sette seg inn i. Her er det komplekse løsninger som skal på plass i en mye større skala enn det vi vanligvis jobber med. Når seks store varmtvannstanker på 15.000 liter hver seg skal produseres og installeres, sier det seg selv at dette ikke akkurat er hyllevare. Vi har spesialbestilt tankene fra OSO, som har laget disse for oss på sin fabrikk i Sverige.”

𝐌𝐲𝐞 𝐬𝐨𝐦 𝐬𝐤𝐚𝐥 𝐬𝐤𝐣𝐞 𝐩å 𝐤𝐨𝐫𝐭 𝐭𝐢𝐝

Selv om AOG først overtok prosjektet i desember nærmer det seg ferdigstillelse med stormskritt. Laksepakkeriet må holde stengt disse siste ukene av prosjektet og de ansatte er permittert. Det legger press på gjengen fra AOG.

“Her er det mye som skal skje på veldig kort tid, så de neste ukene blir hektiske.” Roy Cato er imponert av laget sitt.

“Det har vært en veldig positiv opplevelse å se at vi er i stand til å mobilisere og virkelig trå til, selv om vi får et prosjekt kastet litt brått på oss slik som her. Vi klarte å samle 15 mann, hvorav 10 er fra egne rekker, mens de siste 5 er innleide. Det er gøy å kjenne på at vi har styrke og kompetanse til å hive oss rundt og få det til selv under press!”

Christian Lid, Salgsingeniør industri NO i OSO Hotwater sier følgende om prosjektet; “Vi fikk forespørsel fra Anders O. Grevstad i månedsskifte nov/des, der de ønsket pris på 6 stk. 15m³ akkumuleringstanker til Austevoll Laksepakkeri.  AOG skulle overlevere prosjektet 1/4-23 så leveringstid var avgjørende her. Siste tanken måtte leveres senest 10/3! Tilbud ble sendt via Ahlsell den 6/12, og IO fikk vi allerede 9/12. Så begynte prosessen med å få godkjente/låste tegninger. Tett dialog med Roy Cato Jørgensen, prosjektleder i AOG og Elias i OSO AB var helt avgjørende i denne fasen. 5/1-23 ble siste revisjon godkjent, og tankene kunne settes i produksjon. De to første tankene ble levert 13/2-23 og de to siste ble levert 7/3-23.”

 

“Vi vil takke for et godt samarbeid med AOG og Ahlsell hvor vi ser viktigheten av god kommunikasjon, og systematisk tilnærming. Dette har vært et spennende og lærerikt prosjekt, som vi gleder oss til flere av i fremtiden”, sier Rune Rystad, Country Manager i OSO Hotwater AS.

 

Tekst og bilder gjengitt med tillatelse av Anders O. Grevestad.

Anders O Grevestad 3

Andre artikler: