Languages:

Rustfrie varmtvannsberedere i verdensklasse!

Varmtvannsberedere i rustfritt stål er noe vi i OSO Hotwater kan! Vi tilbyr et bredt utvalg av beredere, fra små ettervarmere på 5 liter til industriberedere på 15 000 liter! Enten du skal ha en varmtvannstank til hytta, leiligheten, eneboligen, sameiet eller trenger en industritank til den lokale svømmehallen har vi noe som passer. Våre beredere er laget i rustfritt stål og har en garanti på 10 år. For oss er livsløpsøkonomien i sentrum og det er ikke uvanlig at våre beredere varer i både 20 og 30 år. Flere ganger har våre produkter kommet ut best i test av varmtvannsberedere. 

Vår bestselger - SAGA S 200

Vår mest solgte, og sansynligvis Norges mest solgte, varmtvannsbereder 200 liter er SAGA S 200. Denne bestselgeren gjennom flere tiår har et moderne design og er en praktisk bereder. De skjulte koblingene gjør at badet ikke skjemmes dersom tanken må stå synlig. Les mer om berederen her

Varmtvannsberedere SAGA S 200 Forside
SAGA S 200

Hvilken varmtvannsbereder skal jeg velge?

Vi har et bredt utvalg av varmtvannsberedere avhengig av hvilken løsning du trenger. Vi skiller som regel mellom direkte og indirekte beredere. Direkte er de tankene som varmes opp av elektrisitet og er per i dag den vanligste løsningen i Norge. Indirekte oppvarming vil si at det er en annen ekstern energikilde som brukes til å varme opp vannet.

Direkte varmtvannsberedere

For den gjennomsnittlige norske bolig er det beste valget av varmtvannsbereder enten SAGA S eller SAGA XPRESS – SX. SX’n er en bereder som varmer opp vannet 3 ganger hurtigere enn en standard bereder uten å bruke mer energi totalt. Dette fordi den har flere varmeelementer fordelt i tanken, samt at den kan veksle mellom å varme vannet oppe eller nede. SAGA XPRESS er perfekt for en aktiv familie som bruker mye varmtvann og som derfor raskt må få erstattet varmtvannet. En annen stor fordel med SAGA S og SAGA XPRESS er at de er kompatible med smartproduktet OSO CHARGE. Se hvilke størrelser SAGA STANDARD og SAGA XPRESS kommmer i. For mindre boliger og hytter vil andre typer være mer passende. Med sin diameter på 53 cm er FLEXI spesialdesignet for å få plass i kjøkkenbenker og skap. Isolasjonen er fleksibel slik at den kan tilpasses omgivelsene. Denne kommer også i en ekspress variant FLEXI XPRESS. VERSA og WALLY er svært smale varianter og er kun 43 cm i diameter! Disse passer perfekt i små hybler, hytter eller andre steder hvor kvadratmetrene teller. WALLY er spesielt egnet da den kan henges på veggen. På denne måten frigjøres plass til vaskemaskin eller lignende. I tillegg fører vi SAGA INDUSTRI og NANO. SAGA INDUSTRI er for spesielt tøffe miljøer og passer godt i fjøs, uthus og lignende. NANO kan brukes som en ettervarmer eller som bereder på små bad som bare skal ha varmtvann til håndvask.
Saga Xpress SX 300 varmtvannsbereder Forside
SAGA XPRESS

Indirekte varmtvannsberedere

Indirekte varmtvannsberedere får som sagt sin energi til oppvarming fra andre energikilder og varmer vannet med en intern coil. Energikilden kan være varmepumpe, fjernvarme, kjel eller solfanger, også kalt solceller. I forbindelse med det grønne skiftet er dette en oppvarmingsmetode som blir mer vanlig og er allerede veldig vanlig sydover i Europa. I skissen kan man se en DELTA TWINCOIL som er koblet til både en solfanger og en varmepumpe. Hvilken type som passer deg er avhengig av hvilke løsninger du har i ditt hjem.SAGA COIL passer om du kan koble til fjernvarme eller biokjel, mens DELTA COIL også passer til solceller. DELTA GEOCOIL er perfekt for varmepumper opp til 18 kW, mens DELTA TWINCOIL kan kobles til både varmepumpe og solfanger samtidig. Les mer om alle de forskjellige mulighetene her.
Systemtegning Delta Twincoil DTC med VP og SOL 05 2022

Hvordan kan jeg spare strøm på varmtvannsberederen?

Å spare strøm har aldri vært mer i fokus i enn det er nå. Med stigende strømpriser i Norge og Europa generellt spør mange seg hvordan de kan spare størm. Det er heller ingen hemlighet at varmtvannet er det som bruker nest mest strøm i norske husholdninger, kun slått av oppvarming av huset. Så hva kan du gjøre for å spare strøm? Det enkle svaret er ingenting, da den mengden vann du har krever en bestemt mengde energi for å varmes opp. Men du kan redusere kostnadene! Dette kan du gjøre ved å bruke vannet smartere. 

Smart oppvarming

Noe av det enkleste du kan gjøre er å få installert smartutstyr. OSO ENERGY står bak et smartprodukt som heter OSO CHARGE. Dette er et produkt som kobles til varmtvannsberederen. Gjennom Internett snakker enheten med Nord Pool, som er den norske strømbørsen. På denne måten får enheten beskjed om når strømmen er billigst. Basert på dette og det enheten lærer av ditt forbruksmønster varmes vannet i berederen din opp på mest økonomisk måte, samtidig som den passer på at du ikke går tom for varmtvann. Les mer om løsningen på nettsidene til OSO ENERGY. Per 11.08.2022 kan man også få opp til 5000,- i støtte fra ENOVA ved installasjon av OSO CHARGE slik at du får en smart varmtvannsberederen.
Smartenhet OSO Charge

Redusere forbruk

Bortsett fra smartere oppvarming er det å bruke mindre varmtvann det som kan hjelpe deg med å spare penger. Noen enkle ting er:
  • Dusje kortere
  • Montere sparedusj
  • Slå av vannet når du såper deg inn
  • Senke temperaturen i dusjen
For flere tips kan du sjekke ut denne artikkelen.

Kan jeg bruke tidsur eller trekke ut kontakten?

Du kan bruke tidsur for å koble fra varmtvannsberederen på tidspunkter da størmmen er dyr, men dette bør da gjøres av en elektriker som kan montere en fast installasjon som tåler lasten. Vi fraråder å bruke et mellomledd! 

Mange spør også om det er lurt å trekke ut kontakten. Dette vil vi også fraråde da det påfører unødvendig mye slitasje som er svært uheldig. I utgangspunktet skal man jevnlig sjekke tilkoblingen for varmegang, og med en «sliten» kontakt øker risikoen. 

Det er viktig å huske at en moderne varmtvannsbereder fra OSO Hotwater har markedsledende isolasjon og holder svært lenge på varmen. Derfor er det ikke slik at vannet blir varmet opp kontinuerlig. 

Bytte varmtvannsbereder

Dersom du har en veldig gammel varmtvannsbereder eller et merke som ikke er kjent for å holde så godt på varmen som OSO Hotwater sine, så kan det være at tiden er kommet for å bytte. Det er gjort store fremskritt i produksjonen av beredere de siste tiårene. De varmtvannstankene som produseres i dag er langt mer energieffektive enn de som ble produsert på 80- og 90-tallet. Spesielt er isolasjonen blitt mye bedre, slik at varmetapet er lang mindre i dag en tidligere. 

Ta kontakt med en lokal rørlegger for å spørre om du bør oppgradere varmtvannsberederen din og be om forslag på hvilken modell og størrelse som kan passe best til ditt behov. Det er ikke sikkert at den- modellen du har i dag er den samme som den varmtvannsberederen du bør ha!

SAGA STANDARD

SAGA STANDARD

Elektrisitet og uslåelig livsløpsøkonomi
Les mer
SAGA XPRESS

SAGA XPRESS

Varmtvann 3 ganger raskere
Les mer
WALLY

WALLY

Slank og passer for vegg eller gulv
Les mer
DELTA COIL

DELTA COIL

For solceller eller fjernvarme
Les mer
DELTA TWINCOIL

DELTA TWINCOIL

For varmpepumpe og solceller
Les mer