Languages:

OSO > Artikler

Forsikringsbransjen gir råd om gamle beredere

Over 1 500 vannlekasjer og skader for nesten 90 milioner kroner. Gamle, utdaterte beredere står for en vesentlig del av vannskadene i private hjem og bedrifter, hevder If Forsikring

Forsikringsbransjen registrerte i 2022 et rekordstort antall innmeldte vannskader fra private husholdninger og bedrifter. I en pressemelding 8.3.2023 uttaler kommunikasjonssjef i forsikringsselskapet If Sigmund Clementz følgende:

– Selv om skadetallene for de tre siste månedene ikke er klare ennå, er skadebeløpene for hele 2021 og 2020 passert med klar margin allerede. Det ligger dessverre an til ny skaderekord der varmtvannstanker har gått ut på dato”

En ødelagt varmtvannsbereder kan enkelt byttes av en fagperson. Følgeskader er ikke noe man ønsker i en bolig. Vann som renner flere etasjer ned og skaper et ubeboelig hjem i flere uker er det ingen som trives med.

Selv om OSO Hotwaters varmtvannsberedere er kjent for å ha en levetid på både tretti og noen ganger førti år er det viktig å innse at også en rustfri varmtvannstank en dag må skiftes ut. Vi anbefaler derfor at du sjekker din varmtvannbereder jevnlig. Ting du kan gjøre selv er følgende:

  1. Sjekk at det ikke lekker fra blandeventil på toppen
  2. Se etter lekkasje fra sikkerhetsventil i bunnen
  3. Se etter vanndannelse rundt bereder
  4. Se etter rustdannelse på berederen..
Bereder fra If
Ikke en bereder fra OSO (Foto: If forsikring)

Dersom du får treff på noen av disse bør du tilkalle en rørlegger for å vurdere om varmtvannsberederen bør byttes. Det er da også viktig å vurdere om din nye varmtvannsbereder bør være en annen modell en den du allerede har. Behovene våre for varmtvann endres gjennom livet. Kanskje er det blitt flere i husholdningen eller kanskje har du satt inn badekar?

I en tid med skyhøye strømpriser er det også viktig å velge en bereder som er energieffektiv. Alle OSOs varmtvannsberedere er svært energieffektive, med egenutviklet isolasjonsmateriale. Om du har varmepumpe eller vurderer å skaffe deg dette, anbefaler vi å se på våre indirekte modeller som kan kobles til varmepumpe. Dette er en svært energieffektiv løsning.

OSO Charge er et smartstyringsprodukt som kan kobles til en rekke av våre produkter. Denne enheten hjelper deg med å varme opp vannet i berederen på tidspunkter hvor strømmen er rimeligst.

Besøk vår oversikt over varmtvannsberedere for privatboliger og gjør deg kjent med de forskjellige modellene. OSO fører produkter som passer alle behov. Alle våre beredere er rustifrie, energieffektive og innertanken har 10 års garanti.

Saga Xpress med OSO Charge smartstyring
SAGA XPRESS med en OSO Charge for smart strømstyring (Foto: OSO Hotwater)

Andre artikler: