Languages:

OSO > Artikler

OSO Hotwater leverer varmtvannsberedere
til Nye Tøyenbadet i Oslo

Bilde Asplan Viak 3

Nye Tøyenbadet. Bilde: Asplan Viak

I 2019 vedtok Oslo kommune at Tøyenbadet i Oslo skulle rives etter å ha vært i drift siden 1976. Bygget var klart for en kraftig modernisering, og løsningen ble å sette opp et nybygg. 1 januar 2020 ble det gamle badet stengt og rivningen igangsatt.

Oslobygg KF er byggherre, og Bærum Rørleggerbedrift er ansvarlig for rørleggerarbeidet. Nye Tøyenbadet vil bli Oslos største badeanlegg og vil bli byens nye hovedbad for Osloborgere som ønsker å svømme aktivt, eller bare for mosjon og glede. Det nye badet vil bestå av fire innendørs basseng og tre utebasseng, deriblant et innendørs familiebasseng på nærmere 400 m² og et helårs utebasseng på ca 60m². De syv bassengene vil totalt ha en vannflate på 2 700 m², noe som er mer enn dobbelt så mye som det gamle badet. OSO Hotwater er veldig stolt av at Bærum Rørleggerbedrift har valgt varmtvannsberedere fra OSO Hotwater til Nye Tøyenbadet. OSO har levert 8 stk «MAXI 2000», 2 stk «MAXI STANDARD 2000» og 2 stk «MAXI ACCU COOL 2000» beredere, i tillegg til akkumulatorer til prosjektet. MAXI STANDARD er valgt for oppvarming av dusj- og badevann. MAXI STANDARD er Norges mest solgte rustfrie industribereder og varmer enten ved hjelp av integrerte el-sentraler (2 × 7,5kW) eller via OSO TURBOSYSTEM. MAXI er en veldig allsidig akkumulator for større anlegg og er en perfekt kombinasjon sammen med MAXI STANDARD eller alternative energikilder. MAXI ACCU COOL tankene er kjøpt inn som en del av systemet for komfortkjøling av bygget.

– Grunnen til at vi valgte varmtvannsberedere og akkumulatortanker fra OSO Hotwater er at vi opplever at OSO Hotwater har gode produkter, samt at vi har et veldig godt samarbeid, sier Henning Røste, prosjektleder hos Bærum Rørleggerbedrift. Samarbeidet med OSO Hotwater har vært meget bra og OSO Hotwater var i førersete med konsultasjon og løsningsforslag. I samarbeid med OSO Hotwater fant vi i felleskap den beste løsningen for prosjektet Nye Tøyenbadet.

Det er ikke første gang Bærum Rørleggerbedrift benytter industriberedere fra OSO Hotwater.

– Vi bruker stort sett OSO Hotwater sine industriberedere på våre anlegg, med mindre kunden ikke forlanger noe annet. Vi har lang og god erfaring med OSO Hotwater. De leverer meget bra både på kvalitet og service.

OSO Hotwater Nye Tøyenbadet

MAXI og MAXI STANDARD, levert av OSO Hotwater,
på rekke og rad på Nye Tøyenbadet

IMG 5096 small

Jan Gundersen og Henning Røste fra Bærum Rørleggerbedrift sammen med Kjetil Alseth (midten) fra OSO Hotwater

– Dette er et stort og viktig prosjekt for oss, sier Kjetil Alseth, Salgssjef prosjekt, i OSO Hotwater. Ikke bare er det en stor ordre, men det er ekstra stas å få lov til å levere til en så sentral institusjon i Oslo. Vi har sett planene for badet og er overbevist om at dette kommer til å bli et fantastisk anlegg. Anlegg som dette er helt avhengig av kvalitet og driftssikkerhet i alle ledd. OSO Hotwater leverer beredere i særdeles høy kvalitet og er opptatt av at kunden skal føle seg trygg på at det ikke oppstår driftsproblemer med våre leveranser. Nye Tøyenbadet er planlagt åpnet i 2024. Her kan du få full oversikt over OSO Hotwater sine industriberedere.

Andre artikler: